2011: Le Petit Prince herleeft

Sinds de eerste publicatie van Le Petit Prince in 1943 hebben vele miljoenen mensen het boek gelezen, en heeft het verhaal veel generaties overleefd: in 160 landen werden ruim 80 miljoen exemplaren van het boek verkocht. Volgend jaar verschijnt een groot aantal digitale publicaties.
Zo komt er een 52-delige animatiereeks uit, waarin de kleine prins een belangrijke rol speelt, en er zal een videogame verschijnen met de jongen in de hoofdrol. Verder staat een tentoonstelling gepland. Gallimard, de Franse uitgeverij van Le Petit Prince, brengt tientallen nieuwe titels op de markt die op de een of andere manier met de schrijver van het beroemde verhaal, Antoine de Saint-Exupéry, te maken hebben.
Olivier Agay, voorzitter van de Stichting Saint-Exupéry, wil Le Petit Prince met deze nieuwe activiteiten vastzetten in de geest van de kinderen van de 21e eeuw. ‘De Saint-Exupéry schreef het boek oorspronkelijk voor volwassenen. We willen kinderen van nu in contact brengen met De kleine prins via nieuwe media.’
Bron: Papieren Man.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven