Heldere taal

AppZurt als boek en als app met voorleesfunctie. AppZurt is tekst, beeld en geluid!

PROMOTIE – AppZurt is grappig, educatief en bemoedigend. Als je dacht, dat dyslexie iets te maken zou hebben met dom, zit je fout. Dit boek is namelijk inspirerend en staat vol leuke feitjes, weetjes en anekdotes.

AppZurt beschrijft in heldere taal wat dyslexie is, waar je tegenaan kunt lopen als je dyslectisch bent en hoe je ermee om kunt gaan. Dyslexie betekent dat je moeite hebt met lezen en schrijven. Volgens de ‘geleerden’ komt dit omdat de automatisering van dat lezen en schrijven niet goed op gang komt. Maar wat betekent dat nu precies? Geeft dit boek een antwoord op al je vragen over dyslexie? Nee, maar iedere keer lees je dan ook weer in dit boek dat je moet blijven vragen om hulp, begrip en uitleg. Als je om hulp durft te vragen, zul je zien dat het steeds beter gaat. Zo kun je bereiken wat je wilt, ook al heb je dyslexie. Je leest bijvoorbeeld dat de geleerde Albert Einstein en de bekende schrijver Roald Dahl dyslectisch waren.

AppZurt richt zich vooral op jongeren, maar is voor volwassenen zeker een eyeopener. Het biedt inzicht in wat dyslexie betekent en wat er moeilijk aan is. Als je niet dyslectisch bent, weet je niet hoe lastig dyslexie voor iemand kan zijn. Soms worden woorden anders geschreven dan ze klinken. Is het appzurt, apsurt, appsurd, absurt of is het absurd …? En als je dyslexie hebt, dan kun je daar flink over struikelen.

De schitterende illustraties van Antonina Kalinina maken dit boek tot een feestelijk geschenk. Op de linkerpagina staat de illustratie die betrekking heeft op de letter uit het alfabet. Verschillende facetten uit de tekst heeft Antonina op een creatieve manier in beeld gebracht.

Tot slot: een verrassing. Naast dit boek kun je een app downloaden. Is dat niet appzurt?! Achterin het boek is een lijst opgenomen met handige websites.

Léon Biezeman is dyslectisch. Hij studeerde orthopedagogiek en deed onderzoek naar hoe mensen met dyslexie leren. Hij zet zich als ambassadeur in om dyslexie op de kaart te zetten en schreef er een aantal artikelen en boeken over, waaronder Schrijven met dyslexie – kinderen doen hun verhaal. Léon is Charity Ambassador voor Dyslexia International, een organisatie die nauw samenwerkt met UNESCO.

www.verdraaid.nl
www.vantrichtuitgeverij.nl

omslag dyslexie 22,5x22,5 cm.indd

Boekgegevens

 • Léon Biezeman, Appzurt – dyslexie van a tot z, Van Tricht uitgeverij, 64 pagina’s, ISBN 978 94 92333 14 8 (€ 12,50)
 • De interactieve app (ePUB3) met voorleesfunctie is te lezen op PC, op iPad of tablet. ISBN 978 94 92333 15 5. Je kunt de app downloaden voor € 7,-.
 • Berichten gemaakt 5328

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Gerelateerde berichten

  Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

  Terug naar boven