Woensdag 13 oktober: speciale leesclub over geschiedenisboeken

In een online leesclub gaan we met een groep lezers in gesprek met Niels Posthumus en Miloe van Beek over Zuid-Afrika, oorlogsgeschiedenis en stamboomonderzoek. Geheel in lijn met het thema van de Maand van de Geschiedenis, ‘Aan het werk’!  

Van hun hand verschenen recent de boeken ‘Alle problemen begonnen met Van Riebeeck’ en ‘Daar praten wij niet over’. Beide auteurs hebben ervaring met het onderzoeken van (familie)geschiedenis in Zuid-Afrika en de Tweede Wereldoorlog. 
Deze avond zal plaatsvinden via Google Meet, onder leiding van redacteur Mireille Bregman. Het zal een combinatie zijn van een leesclub en een lezing. Omdat we twee boeken en auteurs centraal stellen, is het niet voor iedereen haalbaar om van tevoren kennis te nemen van de inhoud van de boeken; dat is niet erg. Je kunt vragen stellen of luisteren, misschien bieden Van Beek en Posthumus je handvatten om zelf op onderzoek uit te gaan. 

Je kunt het evenement terugvinden via de website van de Maand van de Geschiedenis, maar de volgende url intypen op internet werkt ook: https://meet.google.com/qmf-cout-upx 

De link is toegankelijk voor iedereen, dus ook voor late beslissers. Meld je bij voorkeur wel aan via een bericht aan redactie@boekenkrant.com o.v.v. ‘Leesclub geschiedenis’ om een indicatie van de hoeveelheid deelnemers te krijgen. Wie zien we op woensdagavond?

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven