Winnaars Britse Costa Awards bekend

Daags na de feestdagen vangt men zo in Groot-Brittannië traditioneel met het nieuwe boekenseizoen aan. De uitreiking van de Costa Awards is een van de belangrijkste en bekendste Britse literaire evenementen.
In de categorie ‘Costa Novel Award’ won Maggie O’Farrell met haar roman The Hand That First Held Mine. O’Farrell, oud-journaliste van onder meer Independent on Sunday, schreef een indringend boek over de onwerkelijke en desoriënterende eerste weken na de bevalling. De ‘Costa Debut Novel Award’ werd gewonnen door Kishwar Desai met Witness the night, en de ‘Costa Poetry Award’ ging naar Jo Shapcott voor Of Mutability.
In de categorie ‘Costa Children Book Award’ won, opmerkelijk, Jason Wallace. Hij werd eerder door ruim honderd uitgevers afgewezen voor hij kon publiceren. Zijn winnende boek, Out of shadows, gaat over Zimbabwe, waar Wallace zelf opgroeide.
In de categorie ‘Costa Biography Award’ won Edmund de Waal met The Hare with The Amber Eyes, waarin de schrijver zijn Joodse geschiedenis achterhaalt. Het boek kon al rekenen op de jubel van een aantal vooraanstaande schrijvers, onder wie A.S. Byatt.
Alle winnaars ontvangen £ 5.000,-.
De grootste winnaar wordt bekendgemaakt op 25 januari: die wint de algemene winnaar van de Costa Awards en neemt £ 30.000,- mee naar huis.
Bron: Papieren Man en the Independent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven