Winactie: tickets voor ILFU Exploring Stories

Op zaterdag 25 september vindt tijdens het ILFU de festivaldag Exploring Stories plaats. Een dag vol gesprekken over actuele, urgente onderwerpen, met schrijvers als Roxane Gay, Ayaan Hirsi Ali, Alfred Birney, Lale Gül en Imbolo Mbue. Wil jij hierheen? Wij verloten vier kaarten!

Over Exploring Stories
Exploring Stories is een festivaldag over uiteenlopende actuele, urgente onderwerpen met als uitgangspunt het festivalthema van dit jaar: ‘Why Fiction Matters’. Buitenlandse en Nederlandse schrijvers, live en online, buigen zich over thema’s die ertoe doen, zowel in de werkelijkheid als in de literatuur. Als het afgelopen jaar iets heeft laten zien, is het wel dat de grote kwesties van onze tijd allemaal met elkaar verknoopt  zijn. Klimaatverandering, globalisering, kapitalisme en raciale, culturele en economische ongelijkheid zijn wereldwijde problemen waarvoor geen eenduidige oplossing bestaat. Wetenschap en journalistiek brengen weliswaar de werkelijkheid in kaart, maar er blijft veel over wat we niet kunnen zien. De literatuur zoekt naar de waarheid achter de waarneembare  feiten. In literatuur gaat het niet zozeer om de wereld zoals zij is, maar zoals ze zou kunnen zijn, ongeacht of dat nu een aanlokkelijke of afschrikwekkende wereld oplevert. Zoals Margaret Atwood vorig jaar op het ILFU zei: ‘I write books about possible, unpleasant futures in the hope that we will not allow those futures into reality.’ Klik hier voor meer informatie.

Prijsvraag
Van het ILFU mogen wij 2 x 2 vrijkaarten verloten! Wil jij naar deze festivaldag? Beantwoord dan de volgende vraag: Welke schrijver zou jij het allerliefst een keer ontmoeten, en waarom?
Mail je antwoord vóór donderdag 16 september naar redactie@boekenkrant.com. Vermeld daarbij je naam, en de naam van degene die je mee zou willen nemen.

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven