Vooral gewoon kind zijn

Gerard van Gemert laat in De wens van de Havikshorst zien dat ook een kind met een levensbedreigende ziekte vooral gewoon een kind wil zijn.

PROMOTIE – De wens van de Havikshorst gaat over Lizie die leukemie heeft. Als een chemokuur niet aanslaat, is een beenmergtransplantatie haar enige hoop. Maar daar kan Lizie zich geen zorgen over maken. Ze moet namelijk eerst haar klasgenoten helpen ontdekken wat er gebeurt in de leegstaande villa Havikshorst. Als ze bovendien te horen krijgt dat Make-a-Wish haar grootste wens in vervulling gaat brengen, lijkt het wel of de ziekte haar leven niet meer beheerst. Lijkt, want Lizie weet dat alles snel kan veranderen.

Het boek is een samenwerking met stichting Make-a-Wish. Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar deze stichting. Make-a-Wish laat de wensen van kinderen met een ernstige of zelfs levensbedreigende ziekte uitkomen. Hun filosofie daarachter is: ‘Als een kind kan geloven dat zijn wens uitkomt, dan kan hij ook geloven dat hij beter wordt’.

Het boek is voor iedereen vanaf 10 jaar.

Boekgegevens

Gerard van Gemert, De wens van de Havikshorst, Uitgeverij Clavis (€ 17,95)

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven