Vlaggen, wimpels, griffels en penselen

Iedereen die ook maar iets betekent voor het kinderboek in Nederland en Vlaanderen was woensdagmiddag 23 juni aanwezig de MidzomerKinderboekenBorrel. Tijdens de borrel werden de winnaars van de Zilveren Griffels en Penselen voor de beste kinderboeken uit 2014 bekendgemaakt.

Stichting CPNB kent ieder jaar in het kader van de Kinderboekenweek bekroningen toe aan de beste kinderboeken van het afgelopen jaar. Zilveren Griffels (voor kinderboeken tot 12 jaar) worden in vijf categorieën toegekend aan de best geschreven kinderboeken van het jaar. Uit deze Zilveren Griffels zal de Gouden Griffel worden gekozen, die op het Kinderboekenbal op 6 oktober wordt uitgereikt. De Penseeljury bekroont twee uitgaven van Nederlandse illustratoren met een Zilveren Penseel. Daarnaast worden twee Zilveren Paletten toegekend aan buitenlandse illustratoren. Hieruit worden op 23 september het Gouden Penseel en het Gulden Palet verkozen. Naast de Griffels en Penselen hebben de beide jury’s tien eervolle vermeldingen toegekend, de Vlag en Wimpels.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking hield Eppo van Nispen, directeur van het CPNB een korte maar krachtige toespraak. Daarin zei hij dat eigenlijk iedereen een prijs heeft gewonnen, al was het maar omdat het eindelijk mooi weer was, maar ook omdat het kinderboek het goed heeft gedaan in 2014. Er verschenen heel veel hele mooie boeken.

Kijk voor alle bekroonde titels op de site van het CPNB.

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven