Vier titels om de lente mee te beginnen

Het is lente! Daarom zetten wij de vier leukste lentetitels voor je op een rijtje. Om lekker te lezen op een terrasje, in het park, of toch maar binnen. Want ook in de lente is het wel eens rotweer.

Edith 9789026333668-600-0Bosch – Expeditie Edith
Het fijnste aan de lente is toch altijd het zonnetje dat eindelijk doorbreekt na ettelijke grijze maanden. Er valt een last van je schouders en alles lijkt weer mogelijk. Dat vraagt om een inspirerend boek. Expeditie Edith is de sportbiografie van judoka Edith Bosch. Liefhebbers van de serie Expeditie Robinson kennen haar natuurlijk als de winnares van het seizoen van 2013. Daarnaast heeft Bosch drie medailles gewonnen op de Olympische Spelen, werd ze wereldkampioen in 2005, en vier keer Europees kampioen.  In dit boek vertelt ze hoe ze zich op haar dertigste verjaardag realiseerde dat ze niet gelukkig was. Leef met haar mee terwijl ze lifecoaches bezoekt, leert reflecteren, zichzelf leert accepteren en een leuker, gelukkiger mens wordt. Met 224 pagina’s is het boek ook nog eens goed mee te nemen naar het park, dus laat je inspireren door haar verhaal, pak de goede voornemens van januari weer op en knal de zomer tegemoet!

Rebecca Griffiths – Het verkeerde pad9789026334047-600-0
Misschien is er in de tussentijd weer een wolk voor de zon gekropen, of ben je al een fantastisch mens en heb je al die inspiratie niet nodig. In dat geval kun je je verdiepen in Het verkeerde pad van Rebecca Griffiths.  In dit boek ontsnapt Sarah d’Villez aan haar ontvoerder, die haar elf dagen vasthield. Jaren later probeert ze een nieuw leven op te bouwen, maar haar huwelijk strandt en ze wordt gedwongen bij haar moeder in te trekken. Als dan ook nog de datum dichterbij kruipt waarop haar ontvoerder wordt vrijgelaten, vlucht ze uit Londen naar het platteland van Wales. Bij de Boekenkrant gebruiken wij het woord ‘pageturner’ met tegenzin, maar spannend is dit boek wel. Je wordt dusdanig het verhaal ingezogen dat je niet meer weet of je nou op het terras zit of gewoon ouderwets onder de deken.  

Joep Boerboom – Jan Terlouw9789089536136-600-0
Wie zijn plotwendingen liever uit de realiteit haalt kan terecht bij Joep Boerboom. Hij schreef een biografie over Jan Terlouw, die eerder over een dergelijk project zei: ‘Kunt u niet wachten tot ik dood ben?’. Gelukkig voor de boekenliefhebber is Jan Terlouw nog springlevend, zet hij zich in voor het milieu en schrijft hij spannende detectives met zijn dochter, Sanne Terlouw. Er komt zelfs een nieuw boek over Katoren, een vervolg op Zoektocht in Katoren, en Koning van Katoren. In Jan Terlouw beschrijft Joep Boerboom de levensloop van Jan Terlouw, een uiterst veelzijdig man. Hij is niet alleen de schrijver van een boek als Oorlogswinter, maar was ook politicus en zelfs kernfysicus. Zijn biografie leest dan ook als een spannend jeugdboek; wat gaat hij nu weer doen? Boerboom probeert daarin ook de persoonlijkheid van Terlouw te vatten, die minstens even veelzijdig is als zijn carrière. Een heerlijk boek waarmee je je kunt verdiepen in je favoriete kinderboekenschrijver, wanneer de kwakkelende lente je nostalgisch stemt.

9789089880970-600-0Frederik Peeters – Aâma 4: Je Wordt Fantastisch, Meisje
Een mens is zo wisselvallig als het Nederlandse lenteweer, dus wie al dat realisme zat is kan lekker wegdromen met de strip Je wordt Fantastisch, Meisje. Dit is het vierde deel van de Aâma-serie, een stripreeks die op het festival van Angoulême werd bekroond met de prijs voor beste stripreeks. De serie gaat over Verloc Nim die met zijn broer, Conrad, naar de planeet Ona(ji) reist, op zoek naar Aâma. In dit nieuwste deel is het maar net de vraag of zij de grootste dreiging is voor de ontwikkeling van de mensheid of dat zij de sleutel blijkt tot haar redding. Aâma is een hard science fiction strip, geïnspireerd door films als Stalker en Blade Runner, met een vleugje Star Wars. Met thema’s als evolutie, nieuw leven en groei, die aan de basis liggen van dit stripboek, alsmede het fleurige kleurgebruik, past de reeks perfect bij de lente. Daarnaast is een andere planeet natuurlijk een ideale plek om het grijze Aardse voorjaarsweer nog even te ontvluchten voor de lente écht begint.

Boekgegevens

  • Rebecca Griffiths, het verkeerde pad, vertaling: Marion Drolsbach, Uitgeverij Ambo| Anthos, ISBN 978 90 263 3404 7 (€ 19,99)
  • Edith Bosch, Expeditie Edith, Uitgeverij Ambo|Anthos, ISBN 978 90 263 3366 8 (€ 18,99)
  • Joep Boerboom, Jan Terlouw, Uitgeverij Boom ISBN 978 90 895 3613 6 (€ 19, 90)
  • Frederik Peeters, Aâma 4: Je Wordt Fantastisch, Meisje, vertaling: Arend Jan Oudheusden, Uitgeverij Sherpa, ISBN 978 90 898 8097 0 (€ 19, 95) 
Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven