Verbonden: hechting & liefde – De wetenschap achter relatieproblemen

We vertrouwen op de wetenschap om te bepalen wat te eten en hoe vaak te sporten, maar hoe zit het met relaties? Is er een wetenschappelijke verklaring voor het feit dat sommige mensen schijnbaar moeiteloos een partner vinden, terwijl anderen elke relatie stuk zien lopen? Die is er zeker, volgens de vooraanstaande Amerikaanse psychiater Amir Levine en psycholoog Rachel Heller.

PROMOTIE – Bepaal met het boek Verbonden je eigen hechtingsstijl (angstig, vermijdend of veilig) en die van je (toekomstige) partner en leer begrijpen waarom de liefde altijd zo’n emotionele achtbaan is.

In Verbonden laten Levine en Heller zien hoe het begrijpen van je hechtingsstijl en die van je (toekomstige) partner kan helpen een goede relatie te krijgen én te behouden.  

Zij onderscheiden drie hechtingsstijlen:
– Angstig: houdt mijn partner wel genoeg van mij?
– Vermijdend: intimiteit betekent verlies van onafhankelijkheid
– Veilig: geen moeite met intimiteit en van nature warm en liefdevol

Wetenschappelijke feiten worden uitgelegd aan de hand van voorbeelden van succesvolle en minder succesvolle relaties. Ontdek aan de hand van de (zelf)test wat je eigen hechtingsstijl is, en die van je partner. Leer wanneer alle alarmbellen moeten gaan rinkelen en hoe je een ‘veilige’ partner kunt herkennen. Maar onthoud vooral: ook jij kunt de liefde vinden én behouden.

Lees hier de inleiding, of kijk hier voor meer informatie over het boek.

Verbonden

Boekgegevens

Amir Levine & Rachel Heller, Verbonden, vertaling: Lieke Berkhuizen, Uitgeverij Boom, 260 pagina’s, ISBN 978 90 895 3875 8 (€ 19,95) 

Berichten gemaakt 867

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven