Van struikelblokken naar stapstenen

In Jezus, Contact & conflict tussen Christenen en Moslims onderzoekt Emmanuel Luther Ratiq de overeenkomsten en de verschillen tussen beide godsdiensten.

PROMOTIE – Door zijn grote kennis van zowel de Koran als de Bijbel toont de auteur op zeer kundige wijze met behulp van beide boeken aan dat Jezus een andere status heeft dan Mohammed. Hij laat in zijn analyse de feiten voor zich spreken: ‘Zowel Christenen als Moslims geloven in de bovennatuurlijke geboorte van Jezus, Zijn wonderen, Zijn zondeloosheid, Zijn hemelvaart, Zijn leven in de hemel, Zijn persoonlijke wederkomst, en Zijn ongeëvenaarde onderwijs van liefde, genade en vergeving. Jezus leerde zijn volgelingen zelfs hun vijanden lief te hebben – een opvatting die voor of na Hem nooit werd geleerd.’
Op kritische wijze gaat de auteur in op de struikelblokken die er ook zijn tussen beide godsdiensten. Zijn analyse geeft inzicht in deze ‘struikelblokken’ en zet deze om in ‘stapstenen’ om elkaar te kunnen bereiken. Hij bouwt daarmee een brug van verzoening en begrip in de dialoog tussen Christenen en Moslims. Voor dit toenaderingswerk is hij door veel deskundigen op gebied van interreligieuze thema’s geprezen.
Dit boek is van bijzondere waarde voor allen die studie willen maken van beide godsdiensten. De wijze waarop het is geschreven en de weergave van de geciteerde Koranteksten in zowel het Nederlands als het Arabisch, maakt het ook leesbaar voor Moslims.

Emmanuel Luther Ratiq werd geboren in Pakistan en kent de Islam van binnenuit. Hij schreef verschillende boeken en kreeg in 1987 de President’s Award voor zijn boek A Lamp Spreading Light. De toenmalige president van Pakistan, Generaal Muhammad Zia-ul-Haq, reikte de prijs uit.

Cover_2.6_244x168

Boekgegevens

Emmanuel Luther Ratiq, Jezus, Contact & conflict tussen Christenen en Moslims, Uitgeverij Uitgeverij Primo Vere BV, 216 pagina’s, ISBN: 978 90 730 1418 3 (€ 21,50)

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven