Voorwerk, frustratie en vreugde

Rik Raven heeft inmiddels drie boeken gepubliceerd, Bron, Zucht en Recht, waar ze onmetelijk trots op is, en voor velen is haar laatste (het voor de BFA genomineerde boek Recht) zo nieuw dat ze de kans nog niet hebben gehad om hem te lezen.

PROMOTIE – Toch werkt ze inmiddels heel hard aan een vierde boek. Veel wil ze er nog niet over loslaten, omdat het is als de goden verzoeken, maar ook omdat alles wat ze nu zegt misschien alweer voltooid verleden tijd kan zijn als het boek eenmaal uitkomt.

Het concept van dit vierde boek wil ze al wel verklappen. Het verhaal heeft intussen vele pashokjes gezien en voor tal van spiegels gestaan om onverrichter zake te worden teruggehangen in het rek. Te kort en te weinig personages, te lang en veel te veel personages, te veel laagjes, als een wikkelrok waar je niet bovenuit kunt kijken of zonder diepgang, waardoor het las als een stuiverroman. Wat echter telkens opnieuw het geval bleek te zijn, dat was dat de personages niet opgewassen waren tegen het verhaal dat Rik Raven voor ogen stond. Dus zouden de personages meer body, meer inhoud en letterlijk meer invloed moeten krijgen. Zoals met al haar verhalen wordt ook dit verhaal net een beetje anders dan andere verhalen, en zijn de personages en hun gedrag volslagen onbegrijpelijk, en tegelijk herkenbaar. Want wat zou jij doen als je je illusies werkelijkheid kunt laten worden of als je jezelf zou kunnen transformeren naar het lichaam van een bekende televisiepersoonlijkheid?

Misschien zeggen we al te veel, want er is geen reden om aan te nemen dat dit ook daadwerkelijk zal gaan plaatsvinden in haar nieuwste boek. Rik Raven zegt er dit over: ‘Mijn nieuwste boek zit nu in de bijschaaf en herontdekfase, en eigenlijk kan er nog van alles gebeuren. Zeker is dat het weer een boeiend verhaal wordt, dit keer over vier bovenmenselijke mensen die de strijd met zichzelf moeten aangaan om hun oorsprong te behouden.’

 

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven