UITGELICHT – Lee Child – De affaire – Terug in de tijd met Lee Child

Het stadje ligt vlak naast een enorm legerkamp en de baas is de zoon van een senator. Daarom is de legerleiding bang dat de kranten dit oppikken en er een schandaal van maken. Reacher moet vanuit het dorp zorgen dat die ramp zich niet voordoet, terwijl een collega in het legerkamp het deksel op de doofpot moet houden.
Voor de trouwe fans van Child is het goed om te lezen hoe hun held zich in zijn jonge jaren heeft gedragen. Er zijn nogal wat vingerwijzingen naar de latere levenshouding van Reacher, de moderne cowboy die door Amerika trekt om het onrecht dat hij tegenkomt te bestrijden. En ook in De affaire kiest Reacher de kant van de zwakken in de samenleving, die altijd aan het kortste eindje trekken.
De affaire is daarmee opnieuw een echte Lee Child. Details komen als mitrailleurschoten op de lezer af – hoeveel kilometer gang kent het Pentagon, hoeveel ingangen zijn er, welke hulzen gebruiken de militairen? – zonder dat dit ook maar enigszins de vaart uit het verhaal haalt. De boeken van Lee Child bevatten altijd een minimum aan romantiek en een maximum aan heldhaftigheid en dat is zo nu en dan een echte verademing. De liefhebbers van de pageturner rond een eenzame held komen met De affaire weer flink aan hun trekken.
Lee Child, De affaire, Uitgeverij Luitingh, ISBN 978 90 245 3707 5 (€ 19,95)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven