Thomas Olde Heuvelt wint Hugo Award

Thriller- en fantasyauteur Thomas Olde Heuvelt heeft afgelopen zaterdag de Hugo Award gewonnen voor zijn verhaal The Day the World Turned Upside Down. De Hugo Awards zijn de oudste en meest prestigieuze literaire prijzen op het gebied van sciencefiction en fantasy.

Thomas Olde Heuvelt heeft de literaire publieksprijs in de categorie korte fictie gewonnen. Dat Olde Heuvelt in de prijzen valt is extra bijzonder omdat hij de eerste Nederlander die een Hugo Award in ontvangst mag nemen. Daarnaast is het ook de eerste keer dat een van oorsprong niet-Engelstalig verhaal in de prijzen valt. Eerdere winnaars van de Hugo Award zijn bijvoorbeeld George R.R. Martin, J.K. Rowling en Arthur C. Clarke.

Olde Heuvelt is al langer succesvol in het buitenland. Zijn werk is vertaald in het Engels, Italiaans, Chinees en Pools. In 2016 verschijnt zijn roman HEX in de Verenigde Staten. Filmstudio Warner Bros werkt momenteel aan een televisieserie gebaseerd op HEX, een thriller over een klein Nederlands stadje anno nu dat gebukt gaat onder de vloek van een in de zeventiende eeuw veroordeelde heks.

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven