Stripschapprijs voor Marcel Ruijters

De Stripschapprijs  gaat dit jaar naar Marcel Ruijters. De Stripschapprijs is de bekendste oeuvreprijs in de stripwereld en wordt jaarlijks in opdracht van het Stripschap uitgereikt.

Ruijters is actief als stripmaker en illustrator sinds 1988. Hij stond aanvankelijk bekend als een underground tekenaar. Volgens de jury van de Stripschapprijs heeft Ruijters echter in zijn dertigjaar durdende carrière voortdurend zijn grenzen verlegd, waarbij hij met succes een brug wist te slaan tussen strip, grafiek en beeldende kunst.  Ruijters haalt zijn inspiratie onder andere uit de middeleeuwse katholieke kunst. Hij verstripte Dante’s inferno en werkt nu aan een album over Jheronimus Bosch (gepland voor 2016).  Ruijters is naast striptekenaar ook redacteur bij het alternatieve striptijdschrift Zone 5300.

marcel portretDe Stripschapprijs wordt uitgereikt op zaterdag 7 maart 2015 vanaf 17.00 uur tijdens de Stripdagen in Gorinchem. Dan worden ook de albumprijzen bekend gemaakt.
In de papieren Boekenkrant van februari zal een lang interview met Marcel Ruijters worden geplaatst.

 

Berichten gemaakt 5329

5 gedachten over “Stripschapprijs voor Marcel Ruijters

  1. Volgens mij krijg je begin 2015 de prijs over 2014, Kenny. De albumprijzen gaan immers ook over de beste albums uit 2014.

  2. Dan hoort ie aan het eind van het jaar te worden uitgereikt of er hoort geen jaartal bij. Gelukkig doet de stripwereld het altijd anders.

  3. Het jaartal refereert alleen maar naar het jaar dat de Stripschapprijs wordt uitgereikt. Omdat het inderdaad een oeuvreprijs is, in zoverre dat er altijd door de commissie rekening wordt gehouden met het moment van toekenning. Dus een moment dat van belang is voor de winnaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven