Strip als resultaat van Europese samenwerking

Een Belgische tekenaar, een Franse scenarist, een Nederlandse en een Zwitserse uitgeverij: de stripreeks Het Godvrrgeten Eiland is een geslaagd voorbeeld van  Europese eenwording.

De humoristische strip van tekenaar Luc Cromheecke en scenarist Sti verscheen voor het eerst in februari 2011 in het Franstalige stripweekblad Spirou. Later  werd de strip ook gepubliceerd in onder andere  Stripgids en Eppo. Deze week verscheen – zowel in het Frans als in het Nederlands – het tweede album uit de gagreeks.

Het Godvrrgeten Eiland gaat over de avonturen van een drenkeling en zijn hond, die op een schijnbaar onbewoond eiland aanspoelen. Het paradijselijke eiland blijkt echter bewoond te zijn door levenslustige piraten, koppensnellende inboorlingen op zoek naar beschaving, pratende pinguïns, ruziënde krabben, horden zombies en gevaarlijke konijnen. De combinatie van de geestige en uitgekiende scenario’s van Sti en het grote humoristische tekentalent van Luc Cromheecke levert een hilarische en absurde gagstrip op waarin de heren alle bekende clichés over een onbewoond eiland gebruiken en naar hun hand zetten. De opeenstapeling van gekkigheden,  grappen en onnozelheden is een ware aanslag op ieders lachspieren.

Luc Cromheecke (1961) bewees al  eerder met succesreeksen als Plunk en Tom Carbon gevoel  voor striphumor te hebben.  Zijn absurde humor sluit niet alleen naadloos aan bij de vrolijke nonsens van Vlaamse grootmeesters als Marc Sleen en Willy Vandersteen, en doet  tegelijk denken aan Britse topcomedy zoals Monty Python  of Fawlty Towers .

Ter gelegenheid van de uitgave van het album is van 17 juni 2014 tot en met 31 augustus 2014 in de Gallery in het Belgisch Stripcentrum  in Brussel een expositie over deze strip te zien.

Gootvergeteneilend cover

[styled_box title=”boekgegevens”]Sti en Cromheecke,  Het Godvrrgeten Eiland – deel 2, Uitgeverij Strip2000  ISBN 978 90 700 6048 0  (€ 8,95)

 

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven