Simone van der Vlugt

Van der Vlugt publiceerde ongeveer elk jaar een nieuwe historische jeugdroman en kreeg voor meerdere boeken een Eervolle Vermelding van de Kinderjury en de Jonge Jury. In 2004 bracht ze haar eerste literaire thriller uit voor volwassen: De reünie. Twee van haar volwassen titels zijn genomineerd voor de NS Publieksprijs.
Binnenkort komt Van der Vlugt met een nieuwe thriller: Blauw water. Lisa wordt samen met haar dochtertje in haar huis gegijzeld door een ontsnapte tbs’er. Vluchten is geen optie omdat ze het leven van haar zesjarige dochter Anouk niet in gevaar wil brengen. Er volgt een angstaanjagende en zenuwslopende week waarin moeder en dochter in hun huis gegijzeld worden. Lisa zal moeten proberen het vertrouwen van de man te winnen. Tijdens de gesprekken die ze met hem voert vertelt zij hem steeds meer over haar eigen verleden. Maar vertelt zij hem wel de waarheid?

Senta is journaliste en is met haar auto verdwaald in de mist. Als ze besluit aan te bellen bij een dijkhuisje, wordt er niet opengedaan. Ze loopt om het huis heen en ziet tot haar schrik dat daarbinnen een vrouw met een mes wordt bedreigd. Ze vlucht, maar terwijl ze op zoek gaat naar hulp overkomt haar iets vreselijks…

Simone van der Vlugt, Blauw water, Uitgeverij Anthos, ISBN 978 90 414 1294 2 € 16,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven