Red Antiquariaat Colette!

Antiquariaat Colette in Den Haag dreigt te sluiten. De huidige eigenaar heeft ruim 25 jaar zijn zaak met passie bestierd, maar is inmiddels 80 jaar oud en stopt met werken. Een opvolger is in de afgelopen jaren wel gezocht, maar niet gevonden. Gelukkig is er een groep stadsgenoten die zich inspant voor behoud van de zaak in de Reinkenstraat, waaronder Boekenkrant-recensent Istvan.

Wie Colette kent, weet dat er torenhoge stapels staan, dicht op elkaar. Daardoor moet je altijd opletten hoe je loopt. Naar schatting liggen er 20.000-24.000 boeken in het pand!

Een groepje schrijvers, journalisten en andere boekminnende buurtbewoners wil voorkomen dat deze literaire goudmijn verdwijnt. Met Stichting Colette & Co. willen ze de winkel overnemen, waar je terecht kunt voor bijzondere boeken, een schrijfcursus, optreden van een dichter of een plek voor je leesgroep. Voor de buurt, voor de boeken, voor de verbeelding.

Schrijver Kim Heijdenrijk, journalisten Jean-Pierre Geelen (Volkskrant), Edwin Koopman (Trouw), Istvan Kops (Literair Nederland en Boekenkrant) en Constanteyn Roelofs (Elsevier), historicus en geschiedenisdocent Marjonne Maan (Gymnasium Haganum), IT-er en filosoof Nils Kappeyne en vakbondsvrouw Linda Vermeulen zijn niet alleen gek van boeken, maar slaagden er dankzij hun specifieke achtergrond en netwerken in om dat wilde idee om te zetten in een doortimmerd plan.

Er zijn tenslotte meer boekhandels met succes overgenomen door buurtgenoten, bijvoorbeeld in Lochem, Amsterdam en Haren.
De Stichting wil de winkel vanaf de zomer bestieren met zuiver vrijwilligers en zonder winstoogmerk. Er ontbreekt alleen nog één laatste zetje: een startkapitaal. Na eigen inleg komt de groep zo’n € 20.000 tekort voor de overname, het veilig maken van de elektriciteit het repareren van de voordeur, een kleine opschoning, professioneel advies, én de borg voor de huur.

Nieuwsgierig geworden? De crowdfundingsactie vind je onder de link. Op het moment van schrijven is zelfs al 43% van het bedrag binnen.

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven