Recordbedrag voor Action Comics no. 1

De eerste Superman-strip is voor meer dan drie miljoen dollar geveild. Het boek Action Comics no. 1 komt uit 1938 en wordt als begin gezien van de superheldenindustrie, ook al staat Superman maar op 13 van de 64 pagina’s. Andere versies van Action Comics no. 1 hebben al eerder records verbroken. Zo werd er in 2011 nog een verkocht voor 2,16 miljoen dollar- dat is bijna 1,7 miljoen euro.

De Action Comics no. 1 van drie miljoen is in een hele goede staat. Het stripboek is hoog in de bergen bewaard. De staat van stripboeken is erg belangrijk voor de prijs als je ze verkoopt. Certified Guaranty Company(CGC) geeft cijfers aan alle oude boeken op veilingen. Dit exemplaar van Action Comics no. 1 krijgt van CGC een 9.0 van de 10 punten die gehaald kunnen worden. Paul Litch, medewerker CGC, vertelt The Guardian: ‘De kleuren zijn diep en rijk en de kwaliteit van de witte pagina’s is geweldig voor een strip die 76 jaar oud is.’

Wil je zelf ook een exemplaar van Action Comics no. 1 hebben? Er bestaan nog 50 tot 100 uitgaven van dit album. En als je er heel veel geld voor over hebt: de nieuwe eigenaar van het duurste exemplaar verkoopt het boek waarschijnlijk over een paar jaar weer door.

Bron: theguardian.com / de redactie.be

Afbeelding: flickr.com/photos/adriagarcia

Berichten gemaakt 5313

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven