PROMOTIE – Het eiland onder de zee

Het eiland onder de zee is het verhaal van de slavin Zarité, van haar wijsheid en haar strijd voor de vrijheid. Ook: het is het verhaal van tientallen personages die niet tot leven hoeven te komen, omdat ze al vanaf de eerste paginaomslag zijn en hoogstwaarschijnlijk altijd al zijn geweest. Isabel Allende beweert, meen ik, dat de karakters in haar boeken vanuit de geesteswereld tot haar komen. Ik beweer, weet ik, dat Isabel Allende als groot schrijver erin slaagt op vergelijkbare en magische wijze de personages met geschreven en ongeschreven woorden vanuit haar wereld naar ons te voeren.

Het schijnt toeval dat de broeierige bladzijden van Het eiland onder de zee een geelgroene algensluier dragen en zo de magie van het boek versterken. Toch, Het eiland onder de zee sluit toeval uit. Eerder ligt een verklaring van deze merkwaardigheid in het feit dat een boek dat zo is gevuld met krachtige geesten, een levende wereld op zich vormt die zich daarbij schikt naar degene die deze wereld tot zich neemt.

Het eiland onder de zee is volstrekt plotseling binnengekomen in de lijst van bestverkopende boeken. Wat volstrekt terecht is.

“Ik ben niet de redacteur die in de juiste bewoordingen dit nieuwste werk van Isabel Allende kan bejubelen. Ik kan alleen maar zeggen dat u het boek moet gaan lezen. Inmiddels bevind ik mij op pagina 87 van een heel andere wereld: sierlijk, sensueel, krachtig, dansend, beeldend en broeierig. Prachtig.” – Siebe Huizinga, hoofdredacteur de Boekenkrant

Isabel Allende, Het eiland onder de zee, Uitgeverij Wereldbibliotheek, ISBN 978 90 284 2340 4 (€ 19,90)

Voor meer informatie: www.wereldbibliotheek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven