PROMOTIE – Het Eagleton-zegel

Nadat zij door de meedogenloze Engelsen van hun geboortegrond zijn verdreven, waaieren de Eagletons uit over de wereld. Hun bloed mengt zich met dat van Schotten, indianen en Friezen, maar Iers blijven ze. Ze werken, vechten, lijden en beminnen en worden voortgedreven door een onbenoembare hartstocht. Wat hen verbindt zijn de helften van het gebroken Eagleton-zegel − sleutel tot het familiekasteel − die moeten worden samengesmolten om het lot van de familie om te buigen.
John en Shay Eagleton, die het vege lijf weten te redden maar elkaar voorgoed uit het oog verliezen, John Hamilton, die zijn rusteloosheid niet kan intomen, Sinead van der Zee, die haar grote talent voor fotografie ondergeschikt maakt aan haar koppigheid; hun levens worden bepaald door het lot en de liefde. Zij spelen ieder hun eigen rol in de eeuwenlange zoektocht naar hun Keltische oorsprong, waarbij ze gesteund worden door de machtige adelaars, het symbool van hun familiewapen én het symbool van eeuwige trouw.

In zijn meeslepende stijl jaagt Arjen Terpstra de lezer in een daverend tempo langs slagvelden, over oceanen, door maffiabolwerken en naar de desolate stilte van een gestorven land.

Arjen Terpstra (1948) was stuurman op de grote vaart, ondernemer in Amerika, freelancejournalist en cameraman. Nu is hij behalve schrijver ook actief in de entertainmentindustrie. In 2008 debuteerde hij met De heren van Friesland, dat werd bekroond met de Friese Rink van der Velde-prijs. Zijn romans verschijnen zowel in het Fries als in het Nederlands.

Arjen Terpstra, Het Eagleton-zegel, The House of Books, ISBN 978 90 443 2905 6 (€ 18,95)

Voor meer informatie: www.thehouseofbooks.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven