Presentatie BKFilosofie: een feestelijk onthaal

Onder zeer grote belangstelling werd op zondag 2 april in boekwinkel Donner te Rotterdam de Maand van de filosofie 2017 geopend. Tijdens deze bijeenkomst werd ook de BKFilosofie gepresenteerd, de nieuwste loot aan de stam van de Boekenkrantspecials.

Elk jaar wordt in april de Maand van de filosofie gehouden. Gedurende deze maand worden in heel Nederland en België lezingen, debatten en andere evenementen rondom de wijsbegeerte georganiseerd. De officiële start van de Maand had plaats in boekwinkel Donner, waar de speciale maand van de filosofie ooit werd bedacht. Daar waren veel geïnteresseerden op afgekomen; vakgenoten, leken en studenten.

Tijdens de bijeenkomst werden twee boeken gepresenteerd: Melancholie van de Onrust, het essay van de maand geschreven door Joke Hermsen en Later word ik filosoof, het boek van Peter-Henk Steenhuis over René ten Bos, de nieuwe Denker des Vaderlands. Beide filosofen werden ook uitgebreid geïnterviewd over melancholie en onrust en wat dat in onze tijd inhoudt en vooral ook hoe ermee om te gaan.

De middag werd afgesloten met de presentatie van de gloednieuwe BKFilosofie, de filosofieboekenspecial van de Boekenkrant. Jan Louwers, uitgever van de Boekenkrant overhandigde het eerste exemplaar van de krant aan Leo van de Wetering, directeur van boekhandel Donner. De krant werd door de aanwezigen met veel enthousiasme ontvangen. Naast recensies en interviews over de laatste filosofieboeken is daarin dit keer ook veel informatie te vinden over de Maand van de filosofie.

Berichten gemaakt 867

2 gedachten over “Presentatie BKFilosofie: een feestelijk onthaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven