Prentenboek Kinderboekenweek 2011 door Verroen en Tjong-Khing

Hun boek heet De prins op het witte paard en is een modern sprookje over de zoektocht naar de ware liefde. Het heeft zijdelings te maken met het thema van de Kinderboekenweek 2011: ‘Superhelden! – Over dapper durven zijn’. De week wordt gehouden van 5 tot en met 15 oktober 2011, en vanaf 5 oktober 2011 zal De prins op het witte paard dus verkrijgbaar zijn.
Voor de 83-jarige Verroen is het een kroon op een langdurige carrière. Hij debuteerde in 1957 en schreef meer dan zestig kinderboeken. Hij kreeg drie keer de Zilveren Griffel, meest recent voor Een leeuw met lange tanden (1987), werd met Een bloedig verhaal genomineerd door de Kinderjury. Met het boek Allemaal de boom in uit 1976 kreeg hij de Europese prijs voor Kinderliteratuur.
Ook voor Tjong-Khing volgt het boek op een lange activiteit in de kinderboeken. In 1963 illustreerde hij het eerste boek van Roals Dahl dat een Nederlandse vertaling kreeg. Driemaal ontving hij de Gouden Penseel, en hij illustreerde boeken van beroemde kinderboekenschrijvers als Thea Beckman, Miep Diekmann en Annie M.G. Schmidt. Waar is de taart? werd in 2005 bekroond met de Woutertje Pieterseprijs, en vorig jaar kreeg hij de Max Velthuijs-prijs.
Het prentenboek is bedoeld voor de jongere jeugd, die vaak nog te jong zijn voor het Kinderboekenweekgeschenk, dat dit jaar door Tjibbe Veldkamp wordt geschreven.
Bron: CPNB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven