Praktijkboek voor hardlopers

De belangrijkste training is de eerstvolgende training. Zo luidt een van de hardlooptips in ‘Praktijkboek voor hardlopers’. Andere zijn: blijf altijd blessurevrij, stel haalbare doelen en neem je tijd.
Harry Honselaar schreef zijn prijktijkboek voor de beoefenaar van de hardloopsport op elk niveau. Ook op dat van de niet-hardlopende recensent. Met het boek nu vijf weken in de hand, doet zich een moment voor van tussentijdse evaluatie.
‘Praktijkboek voor hardlopers’ geeft een uitgebreid schema om in twintig weken de basis te leggen voor een daarna doelgerichte hardlooptraining. Zonder pijn, maar met strakke kuiten. Rustig ademend, maar steeds voldaan. En waar zich voor, tijdens of na het lopen vragen in het hoofd nestelen over diezelfde kuiten, over loopstijl, tempo, progressie of zeurderige pijn in de enkels, blijkt het boek telkens een antwoord te geven. Na voltooiing van het basisschema, kun je zelf de persoonlijke schema’s samenstellen voor trainingen en prestaties. Aanvullend is het ‘Trainingsdagboek voor Hardlopers’, een aparte uitgave om de trainingsopbouw van dag tot dag te volgen.
‘Praktijkboek voor hardlopers’ was een aanleiding om met de hardloopsport te beginnen. Nu, hoewel slechts vijf weken verder, kan met enige stelligheid worden gezegd dat het boek zeer geschikt is voor de beginnende hardloper. De adviezen uit de dagelijkse praktijk werken. Het stellen van haalbare doelen en de praktische en laagdrempelige en herkenbare uitleg hier omheen, zijn motiverend. Met van Honselaar nog de bemerking: ‘Succes hebben in de hardloopsport kost altijd tijd, falen niet!’

Harry Honselaar, ‘Praktijkboek voor hardlopers’, ISBN 978 90 812 0261 9 (€ 28,95)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven