PERSBERICHT – Boekenkrant lanceert nieuwe special over duurzaamheid!

Utrecht, 7 juni 2022. Bij de Boekenkrant van juni is een nieuwe special verschenen in het teken van duurzaamheid: de BKDuurzaam. Met als doel om te informeren, en vooral ook te inspireren!

In het nieuws kun je er niet meer omheen: klimaatverandering is de meest urgente kwestie van deze tijd. Ook in de boekhandels zijn boeken over duurzaamheid inmiddels niet meer weg te denken: van non-fictieboeken over het milieu, tot plantaardige kookboeken en zelfs het nieuwe genre ‘klimaatfictie’. Daarom lanceert de Boekenkrant deze maand de nieuwe special de BKDuurzaam, waarin we de leukste en interessantste boeken bespreken die de lezer op weg helpen naar een meer toekomstbestendig leven. Voor jong en oud!

Welke gevolgen heeft klimaatverandering vandaag al in de wereld? Daarover spreken we Midden-Oostencorrespondent Mounir Samuel. In het toegankelijke Jona zonder walvis zet hij alles haarfijn uiteen, en geeft handvatten voor de toekomst. In de roman Zee Nu brengt Eva Meijer het toekomstbeeld waarvoor Mounir Samuel ons waarschuwt tot leven: de zee komt elke dag verder ons land in. Ook de economie speelt een belangrijke rol in hoe we met onze planeet omgaan. Sander Heijne en Hendrik Noten vertellen er alles over in Fantoomgroei. Zijn windmolens en zonnepanelen de oplossing voor het energieprobleem? De humoristische graphic novel De eindeloze wereld beantwoordt die vraag en meer. Wil je liever zelf de handen uit de mouwen steken? In Homegrown van Kyra de Vreeze leer je alles over koken met lokale en zelfgeteelde producten. Ten slotte vertelt Splinter Chabot in een column hoe het is om mee te lopen in een Klimaatmars. Het is tijd voor actie!

Boekenkrant

De BKDuurzaam verschijnt als bijlage bij de Boekenkrant, de enige landelijke, onafhankelijke krant waarin boeken centraal staan. De Boekenkrant verschijnt elke eerste maandag van de maand, als het luchtalarm afgaat, in een oplage van 19.000 exemplaren. De verspreiding gebeurt via 180 boekwinkels en 30 bibliotheken in Nederland en Vlaanderen. Voor de klant is de Boekenkrant gratis. Een overzicht van boekwinkels die de Boekenkrant verspreiden is te vinden op www.boekenkrant.com. In deze winkels is ook de BKDuurzaam te vinden. Oude edities van de Boekenkrant zijn online te bekijken via www.issuu.com/redactieboekenkrant

Specials

Naast de Boekenkrant verschijnen er sinds 2015 diverse specials die zich richten op specifieke thema’s en genres. De BKJunior, over kinderboeken voor kinderen van 7 tot 12 jaar, de BKYA, over young adult-boeken voor jongeren van 13 t/m 18 jaar, de BKGeschiedenis, over geschiedenisboeken, en de BKFilosofie, over filosofieboeken, verschijnen twee keer per jaar.

Niet voor publicatie:

Voor meer informatie over het verspreiden van de BKDuurzaam kunt u contact opnemen met de Mirjam Cornelis via verkoop@boekenkrant.com of tel. +31 30 223 1718.

Founder
Berichten gemaakt 87

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven