Paul Verhoeven gaat De stille kracht verfilmen

Dat maakte Verhoeven zondagavond bekend in het VPRO-programma ‘Zomergasten’. Gerard Soeteman schrijft het scenario. Volgend jaar zouden de opnames plaatsvinden. Wie de hoofdrol gaat spelen, is nog niet bekend.
Verhoeven is bekend van onder meer Zwartboek en Soldaat van Oranje. De verfilming van De stille kracht is niet zijn eerste boekverfilming; een van zijn beroemdste films is de bewerking van het boek Turks fruit van Jan Wolkers, met Rutger Hauer en Monique van der Ven in de hoofdrollen.
De stille kracht is een van de beroemdste romans van Louis Couperus. Het gaat over het mysterieuze Oosten, Nederlands-Indië, en het zakelijke, dominante Westen, Nederland zelf. Otto van Oudijck is resident en bestuurder in Indië, maar raakt in conflict met de lokale bevolking. Zijn vrouw Leonie bedriegt hem. Een mysterieuze ‘stille kracht’ lijkt hen daarna in zijn greep te hebben, waardoor dingen in huis kapot gaan en onheilspellende geluiden klinken. Hoewel Otto lange tijd geen oplossing in de mysiek wil zien, moet hij uiteindelijk erkennen dat er toch een stille kracht bestaat die hem verslagen heeft.
Bron: deredactie.be en Nu.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven