Paul Haenen

Waar staat je boekenkast?
Hij staat nog niet, hij moet nog neergezet worden. Ik ben een paar jaar geleden verhuisd, maar heb nog geen tijd gehad om de tientallen verhuisdozen met boeken uit te pakken. Mijn boeken, en ook de boeken van Dammie, mijn vriend, staan nog steeds op zolder. Daarom voelen we ons nog niet echt thuis.

Kun je de boekenkast beschrijven?
Ik ga een boekenkast laten maken. Het lijkt me mooi als de kast tot aan het hoge plafond reikt. Een boekenkasttrapje ernaast, zodat je toch overal bij kan.

Hoeveel boeken staan er in je boekenkast?
Ik tel ze nooit, maar ik denk duizenden. Mijn boeken en die van Dammie staan door elkaar in de kast en ze vinden dat niet erg.

Welke genres hebben je voorkeur?
Boeken met meeslepende humor. Ik hou niet van opgelegde humor maar wel van de tragische humor van bijvoorbeeld Gerard Reve, Tom Lanoye en Erwin Mortier.

Wat is je oudste boek?
Miezelientje en Wol de Beer. Ooit geschreven door de vrouw van Marten Toonder. Zij was al eerder met poezen bezig dan Marten. Wol was een heel fijne beer en Miezelientje een kwetsbare poes.

Welk boek is door jou het meest gelezen?
Op Weg naar het Einde en Nader tot U, twee boeken van Gerard Kornelis van het Reve, zoals hij indertijd nog heette. Stuk voor stuk aangrijpende boeken en voor mij, als puber, een enorme steun in het vinden van een eigenzinnige weg door het leven. Ik heb het trouwens altijd jammer gevonden dat hij zich ineens Gerard Reve ging noemen. Gerard Kornelis van het Reve klinkt veel poëtischer. Steeds als ik Gerard Reve zie staan denk ik: hij heet eigenlijk Gerard Kornelis van het Reve.

Wat zijn je favoriete boeken?
De boeken van Gerard Kornelis van het Reve.

Wie wil je de volgende keer in ‘Mijn boekenkast’?
Michiel van Erp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven