Oud-directeur Het Hofnarretje schrijft boek over zedenzaak

Albert Drent, oud-directeur van Het Hofnarretje, schrijft een boek over wat er werkelijk gebeurde bij het Amsterdamse kinderdagverblijf ten tijde van de zedenzaak rondom Robert M. De ware geschiedenis van het Hofnarretje zal op 2 oktober verschijnen bij uitgeverij Conserve.

In december 2010 werd bekend dat op kinderdagverblijven Het Hofnarretje en Jenno’s Knuffelparadijs vermoedelijk 30 tot 50 kinderen seksueel misbruikt zijn. Al snel werd bekend dat Robert M. in beide instellingen gewerkt had. M. bekende tientallen jonge kinderen te hebben misbruikt. Drent had geen enkel vermoeden van de afschuwelijke gebeurtenissen die in Het Hofnarretje plaatsvonden.

De ware geschiedenis van Het Hofnarretje gaat op indringende wijze in op kwesties als goed en kwaad, de rol van de media, waarheid en werkelijkheid en de rol van de gemeente Amsterdam. In dagboekvorm onthult Drent hoe hij vanaf de ontdekking van Robert M.’s daden alle gevolgen van dien beleefde. Hij sluit het boek af met een hoofdstuk waarin hij zijn ervaringen omzet in theorie en sociologie.

Berichten gemaakt 5323

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven