Op 7 mei verschijnt de eerste editie van de BKGeschiedenis

De Boekenkrant lanceert op 7 mei een nieuwe uitgave: BKGeschiedenis. In deze special is er aandacht voor geschiedenisboeken in brede zin; zowel fictie als non-fictie titels, voor kinderen en volwassenen.

Na drie succesvolle edities van de BKHistorischeRomans wordt het blikveld van de BKGeschiedenis ruimer: deze special laat de lezer kennismaken met allerlei geschiedenistitels, van kinderboeken tot historische biografieën.

BKGeschiedenis richt zich op liefhebbers van historische verhalen en wil hen helpen met het maken van keuzes uit het rijke aanbod aan boeken, maar besteedt ook aandacht aan geschiedenisevenementen en tentoonstellingen. De inhoud van deze nieuwe special is een mix van interviews, boekrecensies en tips, en ook de boekhandelaar komt aan het woord.

In het eerste nummer is er veel aandacht voor ons Koningshuis. Zo spreken we met Jeroen Koch over Oranje in revolutie en oorlog, waarin hij de geschiedenis van de Oranjevorsten vanaf de nadagen van de Republiek tot aan het begin van het moderne Nederland onder de loep neemt, en we bespreken De prins, een nieuwe biografie over de vader des vaderlands: Willem van Oranje. Verderop in de krant onder andere een recensie van een kookboek met recepten uit de Gouden Eeuw, er is aandacht voor het vijftigjarig jubileum van Paradiso en we bespreken het jeugdboek De reis van Syntax Bosselman, over de rol van Nederland in de slavenhandel.

Boekenkrant
BKGeschiedenis is een afgeleide van de Boekenkrant, de enige landelijke krant waarin boeken centraal staan. De Boekenkrant verschijnt elke eerste maandag van de maand, als het luchtalarm afgaat, in een oplage van 22.000 exemplaren. Verspreiding gebeurt via 160 boekwinkels en 30 bibliotheken in Nederland en Vlaanderen. Voor de klant is de Boekenkrant gratis. Een overzicht van boekwinkels die de Boekenkrant verspreiden is te vinden op www.boekenkrant.com. In deze winkels is ook de BKGeschiedenis te vinden.

Specials
Naast de Boekenkrant verschijnen er sinds 2015 diverse specials die zich richten op specifieke thema’s en genres. De BKJunior, een special over kinderboeken voor kinderen van 7 tot 13 jaar, verschijnt zes keer per jaar, net als de BKYA een special die zich richt op lezers van young adult-boeken. Daarnaast verschijnt twee keer per jaar de BKFilosofie.
Per jaar staan er twee nummers van de BKGeschiedenis gepland.

Voor meer informatie over het verspreiden van de BKGeschiedenis kunt u contact opnemen met de Boekenkrant via verkoop@boekenkrant.com of tel. +31 30 223 1718.

Berichten gemaakt 5328

Eén gedachte over “Op 7 mei verschijnt de eerste editie van de BKGeschiedenis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven