Nieuwe titel: Verbloemd door zwart

Deze schitterende bundel is geen standaard werk, maar een kunstwerk met poëzie en kunstzinnige, zinnenprikkelende, illustraties die door Suus Suiker zijn gemaakt.

Een half jaar lang las Suus Suiker een gedicht voor op locatie, live in het radioprogramma De staat van Stasse op Radio2, ergens tussen negen en tien in de avond. Een gedicht dat ze schreef passend bij het moment en in het decor van de plaats van handeling.

‘Voor een paleis in Madrid, naakt in een bad gevuld met champagne, tijdens een vergadering van een serviceclub, voor skaters op een skatebaan, of in het donker in de regen onder een straatlantaarn bij de Lidl. Live las ze haar gedichten foutloos, gecontroleerd, ontwapenend en hoorbaar opgewonden. Op de maat van de verrukking, op het snijvlak van romantiek en realiteit. Ik vond het een intiem moment, alsof het gedicht alleen voor mij was. Om mij uit te dagen, om het onzegbare te dichten in heldere taal. Ze kon me met een knipoog ontroeren en verwonderen en ik vermoedde dat ze het alleen voor mij deed… Het zou mij niks verbazen als jij hetzelfde ervaart als je haar gedichten leest’. Aldus Stefan Stasse, programmamaker Radio2, in zijn voorwoord van Verbloemd door zwart.

Verbloemd door Zwart

Boekgegevens

Suus Suiker, Verbloemd door zwart, Uitgeverij Suus Art, ISBN 978 90 822 7390 8 (€ 29,95)

Over de rubriek ‘Nieuwe titel’
Iedere dag kiezen we een Nieuwe Titel van de dag uit. We plaatsen de omslag en een korte omschrijving van een recentelijk verschenen boek op boekenkrant.com. Zo kunnen onze lezers elke dag kennismaken met een nieuw boek!

Berichten gemaakt 5317

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven