Nieuwe titel: Praagse nachten

Praag, 1599. Christian Stern, de ambitieuze bastaardzoon van de prins-bisschop van Regensburg, is net in de stad aangekomen. Op zijn eerste avond daar vindt hij het lichaam van een jonge vrouw, half begraven in de sneeuw, haar keel op beestachtige wijze doorgesneden.

Ze blijkt niemand minder dan de minnares van de keizer, en er zijn allerlei verdachten. Stern wordt door de keizer zelf in dienst genomen om de moord te onderzoeken. Tijdens zijn speurtocht naar de dader verdwaalt hij in de schimmmige wereld van het hof – verzwegen zaken, in code geschreven brieven en bitttere rivaliteit. Er is geen weg terug, Stern zit er tot over zijn oren in…

Benjamin Black is het pseudoniem van Nobelprijskandidaat John Banville, een van de grootste Ierse schrijvers van dit moment. Zijn werk werd onder meer bekroond met de Man Booker Prize, de Guardian Fiction Prize en de Irish Book Award. Van Benjamin Black verschenen zeven titels, waarvan de eerste drie werden verfilmd door de BBC.

Boekgegevens

 Benjamin Black, Praagse nachten, Uitgeverij Querido, 368 pagina’s (€ 19,99)

Over de rubriek ‘Nieuwe titel’
Iedere dag kiezen we een Nieuwe Titel van de dag uit. We plaatsen de omslag en een korte omschrijving van een recentelijk verschenen boek op boekenkrant.com. Zo kunnen onze lezers elke dag kennismaken met een nieuw boek!

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven