Nieuwe titel: Niemand vraagt meer waar ik vandaan kom (sinds ik in een rolstoel zit)

Funda Müjde: actrice, podiumdier, bevlogen schrijfster – tot haar leven door een auto-ongeluk ingrijpend veranderde.

Funda werd geboren in Turkije en verhuisde met haar familie naar Nederland toen ze zeven jaar oud was, groeide hier op en brak door als actrice met een aantal rollen die haar bekend maakten bij het grotere publiek. Tijdens een vakantie in Istanbul in 2007 reed een jonge, onervaren chauffeur de taxi aan waarin zij zat. Het gevolg: dwarslaesie, waardoor Funda in een rolstoel terechtkwam. Een paar weken na het ongeluk schrijft ze echter alweer haar wekelijkse column voor ‘De Telegraaf’, begint aan een lange revalidatie met buitengewone strijdlust, en haar rolstoel hield haar uiteindelijk ook niet weg van het podium.

In Niemand vraagt meer waar ik vandaan kom (sinds ik in een rolstoel zit) schrijft ze openhartig over de lange weg die ze moest afleggen na die bepalende dag in 2007, maar ook over Turkije, haar komst naar Nederland en haar herinneringen aan haar opvoeding en kindertijd. Dit boek schetst een helder beeld van hoe het is om bicultureel op te groeien in Nederland, maar vooral van een vrouw die haar eigen lichaam weer moest leren kennen en haar beperkingen overwint.

Funda Müjde is actrice, cabaretière, columniste, schrijfster en presentatrice. Ze werd bekend van onder andere Goede Tijden Slechte Tijden, Vrouwenvleugel en haar hoofdrol in de speelfilm Julia’s geheim. Haar beste columns uit De Telegraaf verschenen gebundeld in ‘Algemeen Beschaafd Turks’. Momenteel werkt ze aan een nieuwe voorstelling, Funda Draait Door, die rond het verschijnen van dit boek in première gaat.

niemand-vraagt-meer

Boekgegevens

Funda Müjde, Niemand vraagt meer waar ik vandaan kom (sinds ik in een rolstoel zit), Uitgeverij Jurgen Maas, 256 pagina’s, ISBN 978 94 919 2127 8 (€ 17,95)

Over de rubriek ‘Nieuwe titel’
Iedere dag kiezen we een Nieuwe Titel van de dag uit. We plaatsen de omslag en een korte omschrijving van een recentelijk verschenen boek op boekenkrant.com. Zo kunnen onze lezers elke dag kennismaken met een nieuw boek!

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven