Nieuwe titel: Een erfenis van spionnen

Spionnen? Koude Oorlog? Woorden uit een ver verleden, maar John le Carré koppelt ze weergaloos aan de dreiging van de hedendaagse tijd in Een erfenis van spionnen.

Peter Guillam, loyale collega en volgeling van George Smiley van de Britse Geheime Dienst, beter bekend als het Circus, is stil gaan leven op een boerderijtje aan de zuidkust van Bretagne. Op een dag wordt daar een brief bezorgd van zijn oude Dienst die hem sommeert naar Londen te komen. De reden? Zijn Koude Oorlogsverleden is teruggekeerd om hem op te eisen. Geheime operaties die ooit het neusje van de zalm binnen de Londense spionagewereld waren worden aan een kritisch onderzoek onderworpen door een generatie die te jong is om iets van de Koude Oorlog bewust te hebben meegemaakt. Iemand zal moeten boeten voor het bloed van onschuldigen, dat werd vergoten ten dienste van het algemeen belang.

Boekgegevens

John le Carré, Een erfenis van spionnen, vertaling: Rob van Moppes, Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 297 pagina’s (€19,99)

Over de rubriek ‘Nieuwe titel’
Iedere dag kiezen we een Nieuwe Titel van de dag uit. We plaatsen de omslag en een korte omschrijving van een recentelijk verschenen boek op boekenkrant.com. Zo kunnen onze lezers elke dag kennismaken met een nieuw boek!

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven