Nieuw bestuur Stripmakersvereniging

De Beroepsvereniging Nederlandse Stripmakers (BNS) heeft een nieuw bestuur voor de periode 2015-2016. Op de jaarvergadering van 16 januari jl. zijn de nieuwe bestuursleden officieel aangesteld. Na vier jaar heeft Herman Roozen (penningmeester) afscheid genomen, ook secretaris Pascal Oost trad af. Voorzitter Pieter van Cleef blijft aan voor de nieuwe bestuursperiode.

De BNS is verheugd een bestuur te hebben samengesteld, zes man sterk, met een achtergrond in strips, het boekenvak, de tijdschrift-/krantenwereld, verkoop & acquisitie, journalistiek en reclame & media.

Alex Schijffelen
Na diverse grafische opleidingen is Schijffelen al vele jaren werkzaam als hoofd bedrijfsbureau, productieleider en hoofd realisatie bij drukkers en uitgevers. Sinds  sinds 2007 is hij verbonden aan Querido-Nijgh-Athenaeum-Leopold-Ploegsma.

Mike Hololtcheff
Hololtcheff is art director met een brede ervaring in de Nederlandse reclame (o.a. Saatchi & Saatchi, Result DDB, Bates Not Just Film). Hij won diverse reclameprijzen en –nominaties (voor Hans Anders, McGregor, McDonald’s en START Uitzendbureau). Momenteel is Hololtcheff zelfstandig ondernemer, sterk in art direction, typografie, creatieve concepten, (thema)campagnes en acties.

Hans Pols
Voor veel mensen binnen de stripwereld is Pols geen onbekende: Hans is oud-redacteur van ZozoLala, vakblad Stripschrift en momenteel recensent/journalist voor de Boekenkrant. Ook was hij voorzitter van de prijzencommissie van het Stripschap. Momenteel werkt Hans als zelfstandig communicatieadviseur en tekstschrijver.

Peter Leene
Leene werkte vele jaren in commerciële functies, o.a. voor het Financieel Dagblad, BNR nieuwsradio, VNU Tijdschriften/Sanoma en Motomax Media. Hij wil zich met name richten op het onderdeel ‘zichtbaarheid’ en kan met zijn achtergrond in gedrukte en commerciële media interessante mogelijkheden creëren voor strips.

Thomas Langedijk
Langedijk stond aan de basis van de oprichting van de BNS in 2008/2009. Na zijn studie aan de Rietveld Academie werd hij als stripmaker vooral bekend met het online magazine CUTIE en de autobiografische serie Een Hondenleven. Nieuw werk verschijnt eind 2015 bij Strip 2000.

Pieter van Cleef
Van Cleef begon zijn loopbaan als redacteur bij het weekblad Donald Duck. Als grafisch ontwerper, stripmaker en illustrator werkt(e) hij o.a. voor VNU Media/Sanoma, Ahold, Koefnoen (AVRO), Hogeschool van Amsterdam en Luitingh Sijthoff. Dit combineerde hij met functies in marketing, pr en communicatie, o.a. bij Stage Entertainment, RTL Nederland, de Doelen, ArtEZ en vele kunst- & cultuurinstellingen. Van Cleef is lid van de Raad van Toezicht van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers(BNO) en creative coach voor VROAAM (BNO).

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven