Nederlandse Harry Potter verschijnt in nacht van 16 op 17 november

‘Zijn hand sloot zich onbewust om het nep-Gruzielement, maar ondanks alles, ondanks het duistere en kronkelende pad dat zich voor zijn voeten uitstrekte, ondanks de ultieme confrontatie met Voldemort waarvan hij wist dat die ooit komen moest, of het nu over een maand was, een jaar of tien jaar, sprong zijn hart op bij de gedachte dat hij samen met Ron en Hermelien nog één laatste, glorieuze dag van vrede zou beleven.’

Met deze woorden eindigt Harry Potter en de Halfbloed Prins. In Harry Potter en de Relieken des Doods, het zevende en laatste deel van de serie, onthult J.K. Rowling eindelijk de antwoorden op de laatste vragen waar miljoenen fans al zo lang op wachten. Is Perkamentus echt gestorven? Aan wiens zijde staat Severus Sneep? En is Harry Potter in staat de zware taak te volbrengen om alle overgebleven gruzielementen van Je-weet-wel op te sporen en te vernietigen? Rowling heeft al bekendgemaakt dat twee hoofdpersonen zullen sterven…

Het Nederlandse omslag van Harry Potter en de Relieken des Doods wordt onthuld op 2 september a.s. tijdens de boekenbeurs Manuscripta op het Westergasfabriek-terrein in Amsterdam.

Het verschijnen van Harry Potter and the Deathly Hallows op 21 juli in Engeland en Amerika, zal niet alleen de tovenaarswereld, maar ook de dreuzelwereld op zijn kop zetten. De Potterserie is inmiddels in 64 talen verschenen en wereldwijd werden er ruim 325 miljoen exemplaren verkocht. Recentelijk verscheen zelfs een Friese editie van Harry Potter en de Steen der Wijzen.

Bij het verschijnen van het voorlaatste deel over de tovenaarsleerling openden meer dan 150 boekhandels in Nederland midden in de nacht hun winkels en waren er verschillende nachtelijke feesten in kastelen. Ook dit keer zal het verschijnen van Harry Potter en de Relieken des Doods in november een van de grootste evenementen van het jaar worden.

Bron: Uitgeverij de Harmonie

Kijk op: www.harrypotter.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven