Moeder Arnon Grünberg overleden

Hannelore Grünberg-Klein, de moeder van Arnon Grünberg, is overleden op 87-jarige leeftijd, zo maakte de schrijver gister bekend.

De vrouw, die een heel belangrijke rol speelde in zowel het leven als het werk van Arnon Grünberg, overleed afgelopen maandagavond op 87-jarige leeftijd. Hannelore Grünberg-Klein overleefde tijdens de Tweede Wereldoorlog het concentratiekamp Auschwitz. Over Grünberg en zijn moeder is een documentaire gemaakt, die dit jaar uit zal worden gezonden op de Joodse Omroep. Eind vorig jaar zijn al een kleine tien minuten van de documentaire vrijgegeven, waarin te zien is dat de schrijver en zijn moeder praten in de voortuin van haar huis in Amsterdam-Zuid. Ze praten over haar deportatie naar Auschwitz, waarbij Grünbergs moeder vertelt dat het feit dat ze staand kon slapen, haar redding is geweest.

Naast de documentaire die dit voorjaar zal verschijnen over Grünberg en zijn moeder, zal de familie Grünberg-Klein ook het onderwerp zijn van de volgende roman van de schrijver. Deze roman zal verschijnen op Moederdag 2016. Speciaal voor dit boek is Grünberg in het voorjaar van 2014 weer bij zijn moeder in Amsterdam-Zuid gaan wonen.

In de ‘Voetnoten’ die Grünberg schrijft op de voorpagina van de Volkskrant, refereerde Grünberg al aan deze verhuizing. Ook bleek uit deze stukjes vaker de bijzondere relatie tussen moeder en zoon, zoals in de ‘Voetnoot’ van 17 februari 2014: ‘Sinds kort woon ik weer bij mijn moeder als ik in Amsterdam ben. Ik noem het een ‘project’, zoals Irak en Guantánamo projecten waren, maar misschien is dat onjuist, misschien is het een eindspel.’

Berichten gemaakt 867

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven