Marcel Fuchs wint de Boekenkrant-schrijfwedstrijd!

De winnaar van de eerste editie van de Boekenkrant-schrijfwedstrijd is Marcel Fuchs met zijn korte verhaal ‘Kraag’. Van de 77 inzendingen gaf hij de mooiste invulling aan het thema ‘contact’, doordat zijn verhaal zowel herkenbaar is als ons laat nadenken. Van harte gefeliciteerd!

‘Kraag’ van Marcel Fuchs geeft de verstilling en vervreemding van de huidige tijd perfect weer. We volgen een oudere man die een winkel binnengaat en daar probeert mee te doen met de vreemde dans die de coronamaatregelen vereisen. Met ogenschijnlijk simpele zinnen weet Fuchs je te raken, zijn bespiegelingen zijn herkenbaar en toch verreikend. De slotzin bleef nog lang in ons hoofd hangen. ‘Kraag’ is een bijzonder zorgvuldig gecomponeerde tekst waarin geen woord te veel staat.

Marcel Fuchs wint met dit verhaal een jaarabonnement op de Boekenkrant t.w.v. € 42 én een boekenpakket van ca. € 50. Zijn verhaal is te lezen in de junieditie van de Boekenkrant.

Aan alle deelnemers: wij danken jullie voor jullie mooie verhalen, en hopen dat dit een aanleiding is om (weer) vaker de pen op te pakken. En wie weet tot volgend jaar!

Berichten gemaakt 5324

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven