Boekfragment: Overal opa’s en oma’s

Liliana uit Aruba en Jeroen uit Nederland schreven verhalen en gedichten van over de hele wereld over grootouders. Om samen met je opa en oma van te genieten.

OUD EN STOUT!
Heel veel opa’s en oma’s zijn oud, hebben grijze haartjes, een kunstgebit en last van ditjes en datjes. Er zijn ook opa’s en oma’s die hun haar verven, die nog steeds hun eigen tanden hebben en die zich kiplekker voelen. Maar opa’s en oma’s die kattenkwaad uithalen, zoals de opa van Kevin? Daarvan ben ik er nog nooit één tegengekomen. 8-bf-05-levendig-overal-opas-en-omas-plaatje

Kevin is mijn beste vriend en zo ziet hij er ook uit. Maar zijn opa? Die líjkt alleen op een echte opa, soms. Kevins opa heeft van dat pluizige engelhaar (zegt hij zelf) dat alle kanten op wil.
En als hij zijn nepvoortanden op en neer laat dansen, schrik je je dood! Na een paar keer wen je daar wel aan. Nu moet ik erg om de opa van Kevin lachen wanneer hij dat doet. Kevin niet.
Die kijkt een beetje bozig en jammert: ‘Opaaaaa!’

Ik vond dat Kevin best wat liever tegen zijn opa mocht zijn. ‘Je hebt een supercoole opa!’ zei ik tegen hem met een plagende por. Ik kreeg geen por terug, wel een hele diepe zucht.
‘Wacht maar tot je hem beter leert kennen,’ zei Kevin. ‘We noemen hem niet voor niets ouwe opa Stout.’

8-bf-05-levendig-overal-opas-en-omas-afb

Boekgegevens

Liliana Erasmus en Jeroen Hoogerwerf, Overal opa’s en oma’s, illustraties: Mariella van de Beek, Levendig Uitgever, ISBN 978 94 917 4043 5 (€ 14,95)

Dit boekfragment verscheen eerder in de Boekenkrant, editie september 2016

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven