Mance Post overleden

Illustratrice Mance Post, die we vooral kennen van haar tekeningen bij de boeken van Guus Kuijer, is maandag op 88-jarige leeftijd overleden in haar woning in Amsterdam. Querido, uitgever van succesolle schrijvers als Toon Tellegen, maakte het nieuws bekend.

PosMolliet maakte tekeningen bij de boeken van een hele lijst bekende Nederlandse kinderboekenschrijvers. Ze debuteerde in 1946 als illustratrice en sindsdien ging haar carrière als een trein. Haar bekendste tekeningen zijn die bij de boeken over Madelief. Guus Kuijer beschrijft hierin op humoristische wijze het leven van een ondeugend meisje dat constant het avontuur opzoekt. Mance Post maakte hier prachtige tekeningen bij, die zowel de gedachtenwereld van een meisje als de werkelijkheid prachtig weten te verbeelden.

Post illustreerde ook boeken van andere auteurs. Ook de dieren bij de beroemde verhalen van Toon Tellegen zijn door haar getekend.

Prijzen

In 2006 ontving Post de Zilveren Penseel voor haar tekeningen in het boek Middenin de nacht van Toon Tellegen. Een jaar later werd de waardering voor haar gehele oeuvre nog eens extra uitgesproken toen ze de Max Velthuijs-prijs ontving.

Afgelopen donderdag werd Mance Post in het ziekenhuis opgenomen voor hartklachten. Ted van Lieshout meldt op zijn website dat zij genoeg tijd heeft gehad om afscheid te nemen van haar dierbaren.

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven