Magische boswezens in het woud

Wat doe je wanneer je zus van de ene op de andere dag verdwijnt? En jij en je ouders daarna in een oude caravan vlakbij een magisch woud moeten gaan wonen? Dit overkomt de twaalfjarige Emma, wanneer haar zus Helena verdwijnt.

Het leven van Emma staat op z’n kop. Haar ouders hebben al hun geld geïnvesteerd in de zoektocht naar haar zus. Hun nieuwe onderkomen, een krakkemikkige oude caravan, staat in een magisch woud vol gevaarlijke wezens, ook wel crags genoemd. Alsof het verhuizen naar een afgelegen plek nog niet genoeg was. Emma vindt het maar niets.

Toch is ze razend benieuwd naar de verschillende crags die in het bos rondlopen. Van haar moeder mag ze geen stap in het woud zetten. Zelfs de buurman en buurvrouw blijken een crag te zijn. Emma weet zichzelf te redden tussen deze magische wezens via de site CragWiki.org, vol informatie over de verschillende schepsels in het bos. Lezers van Klauwhand weten er tot dusver ook weinig over en leren met Emma meer over de gevaarlijke wezens.

De volledige beschrijving van de monsters maakt het verhaal nog levendiger en Emma krijgt meer begrip van haar buurman. Hij blijkt een coatl te zijn: een crag die van boven mens is en van onder slang. Het gekke kleine buurvrouwtje blijkt een feeks te zijn. Volgens CragWiki kun je feeksen herkennen aan hun dubbele rij haaientanden, waarmee ze kinderen eten. De tanden van deze feeks zijn door de overheid uit voorzorg verwijderd. Gelukkig loop je gemiddeld duizend keer meer kans om onder een auto te komen dan om opgegeten te worden door een feeks (CragWiki.org).

Leuk en spannend hoor, al die crags… Emma hoopt nog steeds dat haar ouders ineens ‘Verrassing!’ roepen en zeggen dat het allemaal een grote grap was. Maar dan leert ze de kat Jack kennen: een vreemde, onverzorgde kat die met mensen kan praten. Emma weet niet of ze nu medelijden moet hebben met deze smoezelige kat. Wanneer haar vader voor de zoveelste keer terugkomt van een mislukte poging zijn dochter te vinden, wil Emma niets liever dan zelf in actie komen. Jack wil Emma graag helpen, op één voorwaarde: dat ze hem elke dag eten brengt.

In het geheim sluiten de twee een pact. Met een beetje kattenmagie kan Jack Emma helpen haar zus terug te vinden. Emma weet niets van kattenmagie en heeft ook geen idee hoe ze dit moet gebruiken. Zal het haar helpen Helena op te sporen? Hiervoor zal ze wel het gevaarlijke woud in moeten. Emma raakt verwikkeld in een spannend en magisch avontuur. Waarom wil kat Jack haar nu zo graag helpen en wat wil hij er voor terug?

Klauwhand van het schrijverskoppel Mike en Rachel Grinti verbaast iedere lezer met de magische en sprookjesachtige wezens en gebeurtenissen. Vanaf het begin wil je weten hoe het Emma zal vergaan in het gevaarlijke woud vol crags.

klauw

Boekgegevens

Mike en Rachel Grinti, Klauwhand, Uitgeverij Chicken House, ISBN 978 90 443 3881 2 (€12,95)

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven