Like-en-win-actie: Schaduwpeloton

De Boekenkrant geeft op Facebook drie exemplaren weg van Schaduwpeloton, een dichtbundel waarmee je je eigen Tour d’Utrecht kunt fietsen in 13 gedichten.

Op 4 juli 2015 wordt de eerste etappe van de Tour de France – een tijdrit – gereden in Utrecht. Op 5 juli is ook de start van de tweede etappe in de Domstad. Reden voor de dichters van het Utrechts Stadsdichtersgilde om poëzie en Tour met elkaar te verbinden via gedichten, geïnspireerd op plekken langs de route. De gedichten zijn in de bundel opgenomen in het Nederlands, Frans en Engels, waardoor de bundel ook voor buitenlandse gasten interessant is.

De app Schaduwpeloton vult deze bundel op bijzondere wijze aan. Deze app is gratis te downloaden, en brengt je langs de 13.7 kilometer lange route van de eerste etappe van de Tour de France. Voor de renners is dit een tijdrit, maar met de app wordt het een mooie fietstocht, waarbij je op dertien plekken naar gedichten kunt luisteren, die door de dichters van het Utrechts Stadsdichtersgilde zelf zijn ingesproken. Speciaal voor de vele toeristen die Utrecht verwacht zijn de gedichten vertaald in het Frans (door Daniel Cunin) en Engels (door Michele Hutchison). Ieder gedicht is dus ook in die talen via de app te beluisteren.

Wil je kans maken op het boek? Ga naar onze Facebook-pagina en like ons bericht over de actie. Je kunt meedoen tot dinsdag 30 juni, 16.00 uur!

Disclaimer: indien de winnaar niet binnen een week reageert op de bekendmaking van de uitslag op Facebook, dan kunnen wij helaas niet garanderen dat hij of zij het boek zal ontvangen.

schaduwpeloton

Boekgegevens

Ruben van Gogh, Els van Stalborch, Alexis de Roode, Ingmar Heytze, Schaduwpeloton, Uitgeverij Magonia, ISBN 978 94 922 4102 3 (€ 9,90) www.magonia.nl

Berichten gemaakt 5324

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven