Life is a journey

Waar gaat de reis naartoe? Als die vraag rijst, maar je geen zin hebt in het aloude antwoord, neem dan You only live once ter hand.

Deze reisgids met grote R biedt meer dan 1000 ervaringen met voor elke reiziger wat wils,opgedeeld per tijdsperiode: een uur, een dag, een week, een maand of een jaar. Het koffietafelboek, vooral bestaande uit fascinerende foto’s, werd prachtig uitgegeven door Lonely Planet. De cocktail van bloedstollend avontuur en eenvoudig plezier doet je watertanden.
Weg met klassYou Only Live Once binnenwerk IIieke vliegtuigvakanties en volpension arrangementen. Het wordt pas echt onvergetelijk als je alle mogelijkheden optimaal benut. Geef een draai aan je leven, stap uit je comfortzone en voeg een flinke portie uitdaging toe aan je dagdagelijkse trip of vakantie. You only live once is niet zomaar een best of van alle reisgidsen, wel een inspiratiegids onder het mom van live life to the fullest.
Probeer er dus zo veel mogelijk uit te halen. Het boek beoogt niet noodzakelijk exotische vakanties, maar gaat de grootste uitdaging aan: het mooie zien in kleine dingen. Omarm spontaniteit en geniet van wat er om je heen is of gebeurt. Ervaringen voorop, in plaats van plekken.
Waar Lonely Planet normaliter de kaart trekt van tekstuele reisgidsen, verleidt You only live once met paginabrede foto’s en illustraties, die de reislust aanwakkeren van zowel doorwinterde ontdekkingsreizigers als comfortzoekers die openstaan voor iets nieuws. Once in a lifetime belevenissen gaande van een roadtrip, bergtocht of safari tot een bungeejump, tattoo of wereldrecord. The sky is the limit.

You only live Once IIIYou only live once richt zich evenwel niet uitsluitend tot waaghalzen. Het inspireert evenzeer om een gezinsuitstap of huwelijksreis over een andere boeg te gooien. Soms moet je het niet ver zoeken: overnacht onder de blote sterrenhemel of in een boomhut, geniet van een zonsondergang, leer dansen, verzamel herfstbladeren, boek een stoomtreinrit, doe vrijwilligerswerk, enzovoort. Iedere suggestie geeft een top vier van mogelijke locaties weer. Wereldwijd liggen de kansen dus voor het grijpen, doorheen het jaar, over verschillende tijdspannes, voor ieders budget en interesse. Cijfermateriaal en infographics mogen daar niet bij ontbreken. Cocktailrecepten en routebeschrijvingen voor eilandverkenningen evenmin.
Nog niet overtuigd? Misschien geven de quotes en getuigenissen van een heleboel ervaringsdeskundigeneen duwtje in de rug. You only live once, voorlopig slechts in het Engels te verkrijgen, bewijst dat het niet altijd duur, ver of lang weg van huis hoeft te zijn. Zeg ja tegen het leven en omhels de wereld!

you only live once

Boekgegevens

Robin Barton, Cass Gilbert, David Cornthwaite e.a., You only live once, Uitgeverij Lonely Planet, ISBN 978 17 436 0164 8 (€ 32,99)

Deze recensie verscheen eerder in de Boekenkrant, editie april 2015

Berichten gemaakt 867

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven