Leeuwenstrijd als tip in DWDD!

In het voorjaar van 2012 vindt de opstandige puber Luca Dona een oud leeuwenpak op de zolder van Duynstaete, een voormalig jongensinternaat, waar zijn opa opgroeide. Deze vondst vormt het startschot van een zoektocht naar de geschiedenis van de familie Dona.

PROMOTIE – Van de vestiging van een Italiaans mijnwerkersgezin in het Limburg van de jaren twintig, via een vlucht uit Europa met een circuskaravaan, naar de spionagepraktijken van de BVD, de demonstraties in de jaren tachtig en een door social media omgeven jongerenrel.

Leeuwenstrijd, de nieuwe roman van Thomas van Aalten, is een groots opgezette roman over verraad, verzet en verzoening binnen vier generaties van de familie Dona, tegen de achtergrond van een eeuw Nederlandse geschiedenis. De gebeurtenissen in Leeuwenstrijd ontvouwen zich zo levendig dat je erbij bent en het mee beleeft.

De roman werd door het boekenpanel van De Wereld Draait Door getipt! Wim Krings van boekhandel Krings uit Sittard zei hierover: ‘Het leeuwenpak speelt door vier generaties steeds een hele belangrijke rol, waarbij de grote nadruk ligt in de jaren 30 en daarna de jaren 60 en 70 – en die generaties worden ontzettend goed uitgebeeld.’ Kijk hier het fragment terug.

Leeuwenstrijd

Boekgegevens

Thomas van Aalten, Leeuwenstrijd, Uitgeverij Nieuw Amsterdam, ISBN 978 90 468 1637 0 (€19,95).  Ook als e-book verkrijgbaar!

 

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven