Laten we ons eens wat meer verwonderen!

Er zijn veel zorgen om onze zeeën. Opwarming, plastic soep, enzovoort. Je zou bijna vergeten dat het fantastische natuurgebieden zijn. Stel, we zouden ons wat meer verwonderen, zou dat kunnen maken dat we beter zouden zorgen voor onze zeeën?

Voor haar tweede boek, Moedertje Groen – Leven aan de kust, maakt Tessa Yanover een reis langs de kust van Nederland. Met notitieboekje en pen binnen handbereik laat ze zich verwonderen. Welke verhalen heeft de grens van zee en land ons te vertellen? Hoe ziet het leven onder de golven eruit? Zeilend over de Waddenzee tot peddelend in een kajak over de Zeeuwse wateren. Wandel mee door de duinen, duik in het zoute water, proef de zeewieren en het Zeeuwse zout. Beleef de Hollandse kust zonder zelf nat te worden.

Tessa werkt veel met kinderen. Tijdens de zeelessen schreven de kinderen de Noordzee een brief en stelden zij al hun vragen aan de Noordzee. De brieven en de vragen zijn terug te vinden in dit boek.

Met prachtige natuurfotografie van Petra van Went.

Over het boek
‘Zeehonger; een gevoel in je onderbuik dat je krijgt als je te lang niet aan zee bent geweest, een grote behoefte om met je voeten in de branding te staan.’ Tessa Yanover

Over de auteur
Tessa Yanover is een gepassioneerde natuurlie­fhebber en een enthousiaste natuurgids aan zee. Ze geeft zeelessen, strandexcursies en struint graag uren langs de vloedlijn. Op haar website moedertjegroen.nl verschijnen regelmatig natuurvideo’s en verhalen.

Ontdek ook het boek Moedertje Groen In verbinding met de natuur.

Tessa Yanover, Moedertje Groen. Leven aan de kust, Uitgeverij Zilt, 220 pagina’s (€ 24,99)

Benieuwd geworden? Bestel dit boek bij uw lokale Boekenkrant-boekhandel. Kijk hier voor een overzicht.

Foto bovenaan: Tessa Yanover (c) Petra van Went Fotografie

Berichten gemaakt 5317

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven