Lambiek gaat verhuizen

Stripwinkel Lambiek gaat verhuizen. Na meer dan veertig jaar verlaat de oudste stripwinkel van de wereld de Kerkstraat in Amsterdam.

Stripwinkel Lambiek is de oudste stripspeciaalzaak in Europa. Het is niet de eerste verhuizing voor Lambiek. Al vier keer eerder veranderde de winkel van adres, maar altijd binnen de Kerkstraat.
Kees Kousemaker begon Lambiek aan de Kerkstraat 104. Aanvankelijk was het een algemene stripwinkel, maar al snel specialiseerde Lambiek zich in underground, small press en antiquarische strips. Het waren de gloriedagen van het stripboek en in 1979 werd verhuisd naar een grotere ruimte aan de Kerkstraat 78. Daar werd halverwege de jaren tachtig een expositieruimte aan de winkel toegevoegd. Mede door de exposities is Lambiek een begrip geworden. Niet alleen voor striplezers en –verzamelaars, maar ook voor tekenaars werd het een ontmoetingsplaats.
In 2003 verhuisde de winkel naar Kerkstraat 119 en in 2005 naar Kerkstraat 123. Sinds 2007 wordt de winkel gerund door de zoon van Kees Kousemaker, Boris en door Klaas Knol, die al sinds begin jaren tachtig in Lambiek werkt. Kees Kousemaker overleed in 2010.
Vanaf 1 november aanstaande moeten Amsterdammers en velen van ver buiten de hoofdstad voor hun nieuwe stripboeken naar de Koningsstraat 27,  een zijstraat van de Nieuwmarkt.  Hier zal men zich vooral gaan richten op nieuwe strips, trends, jong talent en eigenzinnige strips.  Voor antiquariaat en exposities is helaas geen ruimte meer.  Wel zullen er signeersessies en boekpresentaties blijven plaatsvinden.
Vanaf 1 november 2015: Stripwinkel Lambiek, Koningsstraat 27, 1011 ET Amsterdam

 

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven