Jouw mening: Tante Troela

Tante Troela is een boek van de grappige Engelse schrijver David Walliams. Maar wat vinden kinderen ervan? BKJunior vroeg het aan Elisabeth en Leyla.

De twaalfjarige Stella Saxby is de enige erfgename van Saxby Hall, een enorm landhuis. Daar woont ze alleen met haar nare en lelijke tante Alberta. Haar ouders zijn door een auto-ongeluk overleden. Stella denkt dat haar tante daar wel eens wat mee te maken zou kunnen hebben. Tante Alberta en haar enorme uil Wagner maken Stella het leven zuur en doen alles om haar erfenis van haar af te pakken. Ze wordt zelfs opgesloten in de kelder, waar het lijkt te spoken. Maar gelukkig heeft Stella een geheim wapen achter de hand. Zal het haar lukken om deze Tante Troela te overmeesteren?

Wij van BKJunior zaten tijdens het lezen van Tante Troela op het puntje van onze stoel, en vonden het ook nog eens een heel erg grappig verhaal. Maar wat vinden jullie van ervan?

Elisabeth (11)
5 Foto Elisabeth‘Het boek vond ik erg spannend. Het was grappig om te lezen. En om verschillende stukjes heb ik me rot gelachen. Ik vond de plaatjes erg mooi en erg levendig. Het boek is ook wel een beetje zielig vind ik. Maar met een spannend verhaal komt toch alles weer op zijn pootjes terecht. Ik vond Wagner de uil van Tante Alberta het leukste personage. Ik raad dit boek zeker aan, aan kinderen die van spannende en leuke boeken houden. Ik zou wel een andere naam voor het boek hebben gekozen. Want die tante Troela bestaat niet in het boek.

Leyla (11)
5 Foto Leyla‘Ik vind Tante Troela een grappig boek waar je uren in kunt lezen. Het is een spannend boek vol avonturen en raadsels en geesten! Het  leukste hoofdstuk vind ik ‘Opgesloten in de kelder’, omdat Stella in het begin heel erg bang is en verdrietig omdat haar ouders zijn overleden door tante Alberta. Maar Stella word nog banger doordat ze steeds een stem achter de muur hoort. De stem zegt dat ze de kolen die tegen de muur gestapeld zijn moet weghalen en niet mag schrikken als ze alles heeft weggehaald want achter de muur zit een geest die Roet heet. Het is leuk dat Roet en Stella steeds proberen te ontsnappen.’

9789044824070-600-0

Boekgegevens

David Walliams, Tante Troela, vertaling: Roger Vanbrabant, Uitgeverij Clavis, ISBN 978 90 448 2407 0 (€ 17,95)

Dit artikel verscheen eerder in de BKJunior, editie oktober 2015

Berichten gemaakt 867

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven