John Greens Een weeffout in onze sterren wint de Storytel Luisterboek Award

Het alom geprezen Een weeffout in onze sterren, heeft de Storytel Luisterboek Award, de prijs voor het best voorgelezen luisterboek, gewonnen. De prijswinnaar werd gisteravond in het NPO Radio 1 programma Kunststof (NTR) bekendgemaakt.

De vakjury was lovend over zangeres Beatrice van der Poel, die John Greens roman insprak. ‘Prachtig voorgelezen, met een hele mooie kleine afstand tot het boek. […] Elk woord komt aan, soms als een mokerslag, soms als een aai over je wang.’ Greens Weeffout in onze sterren vertelt het verhaal van Hazel, die drie jaar geleden werd opgegeven, maar door een nieuwe medicijn wordt haar leven nog enige tijd gerekt. In de tijd die ze nog heeft, besluit ze te gaan studeren en zo ontmoet ze haar grote liefde Augustus, alias Gus.

De overige genomineerde luisterboeken waren onder andere Van het westelijk front geen nieuws van Erich Maria Remarque en gelezen door Jan Meng en het door Adriaan van Dis gelezen en geschreven Ik kom terug. De prijs werd dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Vorig jaar won Echt gebeurd van Paulien Cornelisse en Micha Wertheim de prijs.

Berichten gemaakt 5324

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven