J.K. Rowling schrijft nieuw boek onder pseudoniem Robert Galbraith

Schrijfster J. K. Rowling is bezig met het schrijven van een nieuwe thriller onder het pseudoniem Robert Galbraith. Het boek is een vervolg op The Cuckoo’s Calling dat in april vorig jaar verscheen. In The Silkworm keert privédetective  Cormoran Strike wederom terug om samen met zijn assistente Robin Ellacott een nieuw moordmysterie op te lossen.

Aan het begin van The silkworm krijgt Strike een verzoek binnen van ene Mrs Quine. Zij vraagt Strike om haar man, de schrijver Owen Quine, terug naar huis te brengen. Zoals wel vaker is Quine er in zijn eentje voor een paar dagen tussenuit geglipt, waardoor het in eerste instantie om een simpele zaak lijkt te gaan. Algauw blijkt echter dat Quine bezig was een boek te schrijven waarin hij de mensen om hem heen op nietsontziende wijze beschrijft en waardoor vele levens geruïneerd zouden kunnen worden. Wanneer vervolgens blijkt Quine op brute wijze is vermoord, is het aan Strike en zijn assistente om de zaak op te lossen.

Vorig jaar verscheen het eerste boek van de hand van Rowling onder het pseudoniem Robert Galbraith, The Cuckoo’s Calling, waarin Strike de moord op een supermodel oplost. Het boek kreeg goede kritieken, maar de verkoopcijfers lagen niet erg hoog. Dit veranderde in één klap toen via via werd onthuld wie er werkelijk schuilging achter de naam Robert Galbraith. Hoewel de verkoopcijfers enorm stegen en Rowling er zelfs van werd beschuldigd zelf haar naam te hebben gelekt als een marketingstunt, gaf ze aan het jammer te vinden dat haar geheim zo snel naar buiten was gekomen. “Het was fantastisch om een boek te publiceren zonder de hype en verwachtingen, en het was puur genieten om onder een andere naam reacties te krijgen.”

Of The Silkworm ook op onbevooroordeelde reacties kan rekenen, zullen de recensies deze zomer moeten uitwijzen. Het boek komt in juni van dit jaar uit in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Bron: theguardian.com/books

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven