Nieuwe titel: Het einde is nu

In Het Einde Is Nu vertelt Aniana Taelman over het dementieproces van haar moeder maar komt ook de onverwerkte zelfmoord van haar vader aan de oppervlakte. 

Aniana Taelman levert met Het Einde Is Nu een aangrijpend, autobiografisch literair debuut af. De confrontatie met de aftakeling van haar moeder aan de ziekte van Alzheimer ontmaskert onverwachts haar allesoverheersende, maar radicaal verdrongen, verdriet sinds de zelfmoord van haar vader. Het boek toont de strijd, de pijn, maar ook het teruggevonden geluk van de auteur. Taelman fileert haar eigen emoties en gaat geen enkele confrontatie uit de weg. 
Het Einde Is Nu beschrijft niet enkel het einde van haar angst voor een tweede allesoverheersend verlies – dat van haar moeder aan de ziekte van Alzheimer – maar luidde voor Aniana Taelman het einde in van de jarenlange ontkenning van haar trauma. 
“Ik heb 20 jaar lang mijn vaders zelfmoord doodgezwegen. Het was te pijnlijk. Verwoesting in de brutaalste zin van het woord. Tot ik het besluit nam: Genoeg dood. Ik wil zó graag weer leven!” 
“Het schrijven van Het Einde Is Nu was een moeizaam proces. Ik was geen schrijver, ik heb het vak geleerd door me drie jaar lang van de buitenwereld af te sluiten. Maar het schrijven van mijn verhaal kon niet eens ter sprake komen zonder de verwerking ervan. Ik ging de strijd aan tegen het onverwerkte, alsmaar weggeduwde, trauma in mezelf. Het verwerkingsproces was bikkelhard maar zo noodzakelijk. Geluk ligt op ons te wachten, geloof me, maar enkel wanneer we het aandurven de pijn eerst recht in de ogen te kijken.”  

Een cover zonder titel. Zonder naam van de auteur. Enkel een foto. Door titel noch auteur te vermelden, verwijst het coverbeeld enkel naar zichzelf en ben je als lezer reeds emotioneel betrokken voor je één woord hebt gelezen. Een blik die zoveel meer zegt dan woorden. 
Het gaat niet om de auteur, het gaat om het verhaal. Een verhaal dat veel mensen meemaken en nog meer mensen aangaat. Taelman wil met haar verhaal inspiratie en kracht bieden aan lotgenoten om na een tegenslag, hoe zwaar die ook is, het leven weer opnieuw op te pakken. Het is haar ultieme droom om met haar autobiografie mensen te redden van zelfmoord omdat die niet één, maar ettelijke levens verwoest. 

Boekgegevens

Aniana Taelman, Het einde is nu, Uitgeverij Express Your I, 237 pagina’s (€ 23,00)

www.GelukNaZelfmoord.com

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven