J.K. Rowling onthult nieuw Potter-verhaal

J.K. Rowling komt met een nieuwe aanvulling op de Harry Potter-franchise. Het tweedelige verhaal over het Wereldkampioenschap Zwerkbal wordt gepubliceerd op Pottermore, de officiële website over de wereld van Harry Potter.

J.K. Rowling heeft de Harry Potter-serie misschien afgerond, maar ze is nog altijd bezig met het schrijven van aanvullende informatie voor de Pottermore-website. In september werd er al bekend gemaakt dat Rowling een screenplay aan het schrijven is voor Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden. Nu komt ze met een nieuw verhaal van 2400 woorden over de geschiedenis van het WK Zwerkbal. Vrijdag werd het eerste deel gepubliceerd op Pottermore en het tweede deel zal volgende week vrijdag gepubliceerd worden. Het is het langste originele verhaal op Pottermore sinds de opening van de website.

De eerste helft van het verhaal gaat over de achtergrond van het toernooi en controversiële regels van het spel. Ook lijkt het geïnspireerd te zijn door de spanningen rondom de afgelopen Olympische Spelen in Sotsji en de recente onrust rondom het WK Voetbal in Brazilië. Zo schrijft Rowling dat het WK Zwerkbal, ondanks de enorme populariteit van het sportevenement, omringd wordt door protesten en onrust. Het tweede deel van het verhaal zal gaan over opvallende WK-wedstrijden vanaf 1994.

Bron: Pottermore

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven