Nieuwe titel: Grensland

Gerbrand Bakker ontdekte in een boekwinkel in Wales Border Country van Raymond Williams. Hij was onmiddellijk gegrepen en besloot het boek naar het Nederlands te vertalen.

Matthew Price is het platteland van Wales ontvlucht en als geschiedenisdocent in een heel andere wereld terechtgekomen. Als hij na jaren terugkeert naar zijn geboortedorpje Glynmawr om zijn zieke vader te bezoeken, ligt het dal nog steeds in het heuvellandschap van zijn kindertijd. Maar toch: de geuren, het huis, zijn ouders, de mensen en hun houdingen – na de grote staking van 1926 lijkt niets meer hetzelfde.

De onderlinge solidariteit tussen de lokale spoorwerkers, de oude vriendschappen – ze zijn aan het verdwijnen, zegt vader Price die in het seinhuisje werkt. Iedereen worstelt op zijn eigen manier met de veranderingen.  Deze ‘vooruitgang’ is niet voor ons gemaakt, zegt de oude Price, en voor het eerst voelt Matthew dat met zijn vader een hele wereld zal verdwijnen.

grensland 

Boekgegevens

Raymond Williams, Grensland, Uitgeverij Cossee, ISBN 978 90 593 6477 6 (€ 24,90)

Over de rubriek ‘Nieuwe titel’
Iedere dag kiezen we een Nieuwe Titel van de dag uit. We plaatsen de omslag en een korte omschrijving van een recentelijk verschenen boek op boekenkrant.com. Zo kunnen onze lezers elke dag kennismaken met een nieuw boek!

Berichten gemaakt 5315

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven